dimecres, 15 de desembre del 2010

Què és la ràdio?

    Ens hem centrat molt en el tema a tractar: La ràdio a l'escola, i hem evidenciat què era la ràdio com a tal. Per fent-se una idea més propera i per treballar-hi més a fons primer ens hem de plantejar què és. Aquí deixo la descripció:

La ràdio és la transmissió a distància, a través de l'aire, de la veu humana i de música des d'una emissora fins a moltes persones que ho escolten a casa o en altres llocs. Els programes de ràdio distreuen i informen la gent. Una ràdio és un aparell per a captar emissores de ràdio. Les ràdios poden connectar-se al corrent elèctric o funcionar amb piles.

    La ràdio a més a més ens proporciona una immediatesa en quan a la informació. La ràdio és la primera en subministrar 'la primera notícia' d'un esdeveniment i fen que sigui una de les principals característiques del periodisme radiofònic.
A més però de transmetre el més ràpidament possible els esdeveniments actuals, pot augmentar la comprensió pública a través de l'explicació i l'anàlisi. Aquesta enuncia les notícies d'una forma totalment breu.

    S'utilitza en ràdio per perseguir la claredat i la senzillesa expressiva. La claredat ha de ser la principal característica de la redacció en ràdio.
Per evitar la monotonia que suposa una frase curta darrere una altre es disposa de dos tipus de recursos. D'una banda, la combinació de les frases senzilles amb aquelles altres a les quals se'ls ha afegit material addicional. L'altre són els enllaços d'entonació que donen continuïtat a les idees. Es tracta d'escriure un estil col·loquial. Per tant, el principi de l'economia de paraules ha d'estar en la nostra ment a l'hora de redactar un text radiofònic.

   No ens hem d'oblidar que la música, el soroll, el silenci i els efectes especials són part també del llenguatge radiofònic.

    La ràdio ens permet comunicar-nos arreu del món, gràcies a les noves tecnologies podem escoltar-les en directe encara que estiguem a l'estranger. La incorporació de la ràdio a les nostres televisions és un fet rellevant ja que és un nou medi per escoltar la ràdio, escoltar el programa a través de la televisió però en canvi pot provocar que molta gent agafi el seu aparell radiofònic i l´escolti per més comoditat i la quantitat de cadenes està reduïda en canvi de l´altre manera pots buscar les teves emissores que vulguis i no centrar-te en les que fan més publicitat o són més conegudes.
També permet una movilitat per part de l'oient, ja que no requereix una atenció visual, únicament auditiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada